2008. november 23., vasárnap

RESZELŐT ELŐ!


Ehhez az ételhez sem kell más, mint némi maradék a hűtő aljából, és egy jó reszelő, utóbbi sokat lesz használatban. (Állítólag a modern konyhai robotgépek már tudnak sajtot reszelni, de nekünk nincs ilyen úri huncutságunk.) Szerintem mennyei vacsora, kívül ropogós, belül lágy, a fokhagymás szósz remekül illik hozzá… Szóval, könyökre fel!

Cukkinilepény fokhagymás mártással


Először is a nagylyukú reszelőn lereszelek

1 kis cukkinit,

3-4 hámozott krumplit,

Maradék sajtocskát,

de répa is mehet bele

(vagy bármilyen zöldség)

Apróra vágott sonka is kerülhet bele.

Beleszórok fél zacskó sütőport,

2 tojást

Sót, borsot, szerecsendiót, tárkonyt (vagy bármit)

Pár kanál joghurtot

Kb. 20 dkg lisztet.

Pár löttyintésnyi olajat. (Ha van otthon maradék libazsír, az is jó!)

Összekeverem a masszát, majd kanállal nagyobbacska halmokat fektetek egy tepsibe (mondjuk tepsinként 5-öt), és előmelegített sütőben vagy 40 percet sütöm. Mikor piros a teteje, jó lesz.

Ezalatt elkészítem a joghurtmártást (nem nagy kunsztJ:

Kb. 3 dl sima joghurtba belekeverek sót, provanszi fűszerkeveréket, egy-két gerezd reszelt fokhagymát. Ha maradt még sajt, az is mehet bele. A kész lepénykéket ezzel megkenem. Ekkora mennyiségből 4 adag lesz, én a felét szoktam kisütni aznap, a massza felét elteszem a hűtőbe és másnapra is lesz jó vacsora.

(A fotókat kivételesen a ház ura készítette, és ő tekerte fel a lepénykéket is.)

Nincsenek megjegyzések: