2008. november 5., szerda

Kedvenc evős-főzős filmjeim (most épp nem főzök)

Mint gasztroblogger, már régóta szeretem azokat a filmeket, amikben jókat főznek és jó étvággyal esznek. Kedvenceim e műfajban:

Szeress Mexikóban!

Babette lakomája

A nagy zabálás

Gomolygó felhők

A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője

L'ecsó

 

... és még gondolkodom, hátha eszembejut...

Kontrasztként olyan evős-főzős film, ami nem tetszett: 

Bella Martha (már az eredetit is nyálasnak találtam, de készül az amerikai remake-je.)

De kik azok a Lumnitzer-nővérek?

8 megjegyzés:

Unknown írta...

Nekem nagyon tetszett az "Ízlések és pofonok" is (No Reservations, Catherine Zeta-Jones & Aaron Eckhart) - remélem, csak véletlenül hagytad ki ;)

Unknown írta...

No s persze a "Politiki Kouzina" című film is óriási szerintem ebben a kategóriában ;) (angolul: A Touch of Spice", németül: "Zimt und Koriander")

Taen írta...

Na ezeknek utánanézek. Amit láttam:

A "Bella Martha"-t láttam, eredeti nyelven volt szerencsém, nem egy rossz film, de éppen jónak sem mondanám. Ennek az amerikai feldolgozása az "Ízlések és pofonok", ami ugyanaz a kategória.

A "L'ecsó" pedig az egyik kedvenc filmem/mesém, Remy-ben aztán van szenvedély :))

A "De kik azok a Lumnitzer-nővérek?" pedig nem hagyott bennem nyomot, tudom, hogy láttam, de semmire sem emlékszek belőle.

Kispiskóta írta...

Beatbull: az első épp a Bella Martha remake-je. A második meg úgy tűnik, nem elérhető idehaza, de majd igyekszem.

Taen: csak óvatosan, "A szakács..." például egész gyomorforgató lehet...

Milene írta...

Szia!
Játszani hívlak, ha van kedved!
Nézz be hozzám:
http://zsannamanna.blogspot.com/2008/11/gyerekkori-emlkek.html
Citromfű

Unknown írta...

Szerintem a remake-je kimondottan jó volt - lehet azért is tetszett nekem annyira, mert csini a főszakácsnéni és szépek voltak az ételek meg az étterem ;)
No, azt nem tudom, hogy Mo-n lehet-e kapni a Politiki Kouzina-t, neten is csak görögül találtam meg angol felirattal. Németre szinkronizálták is, szerintem nagyon jó film! Azt hiszem a legsikeresebb görög film, ami valaha készült, de erre most nem tudnék megesküdni. Azóta teszek (jó sok!!!) fahéjat a darált húsba ;) imdb.com szerint a magyar címe: "Csábító fűszer". Ugyancsak imdb.com szerint 2007. szeptember 6-án adták le a magyar tv-ben.

Unknown írta...

No, megtaláltam port.hu-n, ld. itt. Képeket is találsz itt. Nem vígjáték egyébként, de szerintem nagyon jó. Németül legalábbis nagyon jó volt - ha szinkronizálták magyarra, akkor remélem nem rontották el.

Kispiskóta írta...

Az Origo is készített egy listát:

http://www.origo.hu/filmklub/blog/osszeallitas/20090120-kulinaris-filmek-babette-lakomaja-etel-ital-ferfi-no-csokolade.html