Hozzávalók:
5 birsalma
40 dkg marhahús (pl. felsál)
1 vöröshagyma
Olaj
Só, bors, kakukkfű, lestyán, mustármag
A húst felszeletelem, kiklopfolom (a fűszerekkel és egy kis tejjel meg olajjal egy napra a hűtőben kellett volna hagyni, hogy puhuljon, sajnos ezt elmulasztottam). A hagymát olajon megpirítom, mehet rá a hús, az apróra vágott birsalma (meghámozni nem kell), és a fűszerek. Vízzel felöntöttem, fedőt rá, és hadd rotyogjon, amíg puha nem lesz… Köretet lusta voltam csinálni hozzá, de pár szem maradék pogácsával is lecsúszott.
Variációk:
- mehet vörösbor is a szaftba
- kevésbé lusták valami burgonyakorkett/zsemlegombóc jellegű köretet is készíthetnek
- mehet bele gomba
- vagy bármilyen más gyümölcs
- vagy bármilyen más hús (lásd a mottótJ
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése