2008. október 25., szombat

Birsalmás marharagu





 Ebben nincs füge!!! Ráfordultunk a birsalmára… Savanykás ízétől remek zamata lesz ennek a fogásnak. Legközelebb, ígérem, bepácolom egy napra főzés előtt a húst – okuljatok a hibámból…

 

Hozzávalók: 


5 birsalma

40 dkg marhahús (pl. felsál)  

1 vöröshagyma

Olaj

Só, bors, kakukkfű, lestyán, mustármag

 

A húst felszeletelem, kiklopfolom (a fűszerekkel és egy kis tejjel meg olajjal egy napra a hűtőben kellett volna hagyni, hogy puhuljon, sajnos ezt elmulasztottam). A hagymát olajon megpirítom, mehet rá a hús, az apróra vágott birsalma (meghámozni nem kell), és a fűszerek. Vízzel felöntöttem, fedőt rá, és hadd rotyogjon, amíg puha nem lesz… Köretet lusta voltam csinálni hozzá, de pár szem maradék pogácsával is lecsúszott.

 

Variációk:

-         mehet vörösbor is a szaftba

-         kevésbé lusták valami burgonyakorkett/zsemlegombóc jellegű köretet is készíthetnek

-         mehet bele gomba

-         vagy bármilyen más gyümölcs

-         vagy bármilyen más hús (lásd a mottótJ

Nincsenek megjegyzések: