Még mindig füge! Elnézést mindenkitől, akinek ez kb. olyan luxus, mintha minden reggel kihalásznék pár kiló kaviárt a halfarmomról…
A jó hír, hogy megtaláltam azt a módozatot, amivel nekem is ízlik a nyers füge! A megoldás: a gyümölcs zsenge növényi íze a kesernyésen édes csokoládé mellett sokkal jobban érvényesül. Remek a színe is: kívül barna, ezalatt zöld, belül pedig a piros magvak. Mennyei harmónia, mmm…
Hozzávalók:
- 20 friss füge
- 10 dkg étcsokoládé (Szerecsen)
Az apróra tört csokit gőz fölött megolvasztottam, hozzáadtam egy dl vizet, jól kikevertem, hogy folyékony, egynemű massza legyen. Ebbe mártogattam száruknál fogva a fügécskéket. Na jó, néhányat megszórtam mandulalapocskákkal… Egy tányéron megdermedtek a hűtőben és máris isteni!
Semmi baj, ha csúnyán fedi be a csoki a fügét, az ízét ez nem befolyásolja!
Variációk:
- szórjuk meg lapmandulával
- apró cukrokkal
- mártsuk fehércsokiba.
(A birsalma csak dekoráció, de majd a következő bejegyzésben szerephez jut.)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése