Sajtos-olajbogyós muffin brokkolipestóval és joghurtos öntettel
Hozzávalók a muffinhoz:
25 dkg liszt
15 dkg barnaliszt
1 sütőpor
15 dkg reszelt sajt (füstölt)
2 tojás
12 dkg olvasztott vaj
Só
Az extrák:
maradék fekete olajbogyó
2 szelet füstölt tarja
1 paradicsom apróra szelve
Metélőhagyma
Cayenne bors
Kakukkfű
Fenyőmag
Szépen mindent összekevertem, az olajbogyót, metélőhagymát, paradicsomot, tarját apróra vágva beleforgattam a tésztába, és ment is a formába. Isteni lett, főleg a kétféle mártogatóssal.
Brokkolipesto
Hozzávalók:
Egy fej brokkoli
Citromlé
olivaolaj
Só
Bors
Bazsalikom
Parmezán
1-2 fokhagyma
Esetleg fenyőmag
A brokkolit sós vízben kifőzöm. A levét félreteszem, a brokkolit összeturmixolom az összes többi cuccal (a sajtot megreszelve, a fokhagyma mennyisége ízlés szerint). A pestóhoz hasonló, de brokkolis ízű, csipős, savanykás, pikáns szószt kapunk. A brokkolipesto sokoldalú: nemcsak muffinhoz ehetjük, de az igazi pestóhoz hasonlóan mehet tészta tetejére, kenhetjük szendvicsre, kicsit hígítva egy salátát is feldob.
Joghurtos mártogatós:
Hozzávalók
Joghurt
Só
Fűszerek (pl. provanszi, oregano, stb.)
Esetleg:
Sajt
Fokhagyma
Mustár
metélőhagyma
Mindent belekeverek a joghurtba, ami így savanykás, pikáns vagy fűszeres lesz, ebbe lehet mártogatni a sós muffint (de pogácsát, cukkinilepényt vagy bármi sósat is feldob).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése