Karácsonyra kaptam egy szilikonos muffinsütő formát, hozzá két muffin-szakácskönyvet. Most én is meg fogom tudni, miért tombol muffinőrület az országban. Elsőre egy kis maradék túróval akartam muffint készíteni, de véletlenül egyik szakácskönyvben sem volt ilyen recept (külföldi művek fordításai). Nem estem kétségbe: rögtönöztem. Mindjárt kétféle muffin is készült a túrós alapmasszából: édes és sós. A sós annyira gyorsan elfogyott, hogy dokumentálni sem maradt idő. Legközelebb…
Aszaltmeggyes-túrós muffin és sajtos-túrós muffin
Hozzávalók
35 dkg liszt
1 sütőpor
7,5 dkg cukor
20 dkg túró
10 dkg aszalt meggy
2 tojás
15 dkg olvasztott vaj
10 dkg reszelt füstölt sajt
Metélőhagyma
Citromhéj
Só, bors
A lisztet, túrót, sütőport összekevertem. Az olvasztott vajjal kikevertem a tojásokat és beleöntöttem. Innen kétfele ágazik a történet: kettéválasztottam a tésztát. Az édes muffinhoz a cukrot, citromhéjat, aszalt meggyet kevertem bele. A másik felébe a sajtot, metélőhagymát, borsot, sót. Bekanalaztam a kivajazott formába, és az előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöttem.
Az édeset csipkebogyólekvárral ettük, a sósat joghurttal és paradicsommal.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése