Jó játék ez a főzőverseny (bevallom, szoktam rajta gondolkodni, én milyen feladványt adnék a blogtársaknak, és van is egy ötletem:-) Az egytálételeket amúgy is szeretem, főzni is, enni is, így repertárom egyik hagyományos darabját nevezem be.
Nagy előnye, hogy sokkal előbb is elő lehet készíteni, egy fóliával lefedve 1-2 napot az előkészített tepsi kibír a hűtőben, aztán mehet a sütőbe. Jóízű, kicsit szaftos egytálételt ad, fűszerezési és összetevős variációi végtelenek. Kivételesen a készítés látványosabb volt az eredménynél, így a fotókkal előbbit hangsúlyozom.
Hozzávalók:
3 nagy krumpli vagy 6 kisebb
2 kisebb cukkini
50 dkg pulykamell (csirke is jó)
2 vöröshagyma
Joghurt
Olaj
2 tojás
só
A krumplit megmosom, vékony szeletekre vágom (csak akkor hámozom meg, ha nagyon retkes). A tepsi aljára fektetem a szeleteket. Megszórom Pulyka fűszerkeverékkel. Erre jön a felszeletelt pulykamell. A következő réteg a felszeletelt hagyma, majd a felszeletelt cukkini. Megint egy nagy szórás fűszer. Egy nagy pohár joghurtban elkeverek sót, pár kanálnyi olajat, esetleg 2 tojást, még valamilyen fűszert, és ráöntöm a tetejére. Egy órát kell sütni 5-ös fokozaton, ha nagyon pirul a teteje, takarjuk le alufóliával.
Variációk:
Bármilyen idényzöldséggel, hússal, esetleg sajttal a tetején is jó.
Nagyon jóízű úgy is, ha a zöldség közé almaszeleteket teszünk (és a vendégek találgathatják, mi ilyen finom).
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése